Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

Ce este util sa stiu despre terapia ABA?

Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor copiilor cu autism, oferind sedinte gratuite de consultanta. Aceste sedinte gratuite vor fi oferite parintilor, la sediul AITA.

Prin acest proiect incercam sa le oferim parintilor informatiile necesare pentru a-si ajuta copiii acasa, si in comunitate, in mediile din care fac parte.
Adesea parintii isi pun intrebari legate de terapie, de progresul copiilor, sau au probleme la care nu gasesc un raspuns.  Uneori copilul plange sau rade necontrolat, alteori  loveste o persoana din familie, poate nu sta de manuta cu adultul pe strada si se smulge din mainile sau bratele parintilor. Uneori programul de terapie ridica semne de intrebare, sau comunicare cu terapeutii ori coordonatorul.

Cum incepe terapia? Unde gasesc terapeuti? Ce pregatire trebuie sa aiba acesti?

Cate ore de terapie trebuie sa lucreze copilul? Cat si ce trebuie sa faca parintele?

De unde invat ce este de facut? Ce este masterarea? Ce este generalizarea?

Copilul cu autism poate avea comportamente neadecvate, sau de neinteles pentru parinti, comportamente pe care acestia nu stiu sa le scada si care le reduc copiilor sansele de a participa activ la viata de familie sau de a merge in locuri publice, ducand la excludere.

Fie ca vorbim de agresivitate, dificultati de comunicare, de alimentatie sau de probleme ale somnului, parintii vor fi informati si ajutati sa inteleaga tehnicile de schimbare comportamentala si sa le aplice acasa cu proprii copii pentru a-si imbunatati viata lor si a celor din jur.

De asemenea parintii vor fi invitati la grupurile de suport organizate gratuit, lunar, in cadrul AITA.

Echipa Centrului National de Consultanta pentru parinti este formata din:

  • Psih. Daniela (Martinescu) Gavankar, expert in autism, presedinte AITA
  • Psih. Andreea Matauan, psihoterapeut, director educational AITA
  • Psih. Roxana Clinciu, BCaBA

Fiecarui parinte care ne solicita ajutorul i se vor oferi 3 sedinte de consultanta gratuite, in care vom lucra exclusiv cu parintii. Copiii nu vor participa la aceste intalniri.

Rolul acestor sedinte nu este de a oferii solutii, ci de a propune interventii sau abordari, pe care parintele apoi le aplica daca este de accord. Acestea nu sunt sedinte de coordonare, nu presupun continuarea lucrului cu consultantul AITA si nu presupun includerea copilului in Centru AITA.

Va invitam sa ne contactati la tel: 0753 055852 sau email asociatia.aita@yahoo.com. Programarile se fac in limita locurilor disponibile si in ordinea listei de asteptare.

Acest articol a aparut intai pe blogul nostru, aici >>>

Alte articole:

Ce este util sa stiu despre terapia ABA?

Ce este util sa stiu despre terapia ABA?

Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor copiilor cu autism, oferind sedinte gratuite de consultanta. Aceste sedinte gratuite vor fi oferite parintilor, la sediul AITA.

Prin acest proiect incercam sa le oferim parintilor informatiile necesare pentru a-si ajuta copiii acasa, si in comunitate, in mediile din care fac parte.

Analiza comportamentala aplicata

Analiza comportamentala sta la baza terapiei ABA (analiza comportamentala aplicata). Este o intreaga disciplina de studiu care ne ajuta sa intelegem de ce un comportament apare cu o frecevnta mai mare sau mai mica, de ce comportamente bine invatate dispar incet incet, cum putem modica un comportament etc.

Interpretari gresite ale terapiei ABA

ABA nu se face light, sau tough, sau rigid, sau combinat etc. A citi manualul ABA este un plus, dar nu te face specialist. ABA nu este un set de programe. Programele ABA nu pot fi imprumutate de la un copil la altul pentru ca programele se refera la obiective ce sunt intotdeauna specifice si personalizate. ABA este o stiinta, un proces.
Cum imi aleg echipa de terapeuti si coordonatorul ABA?

Cum imi aleg echipa de terapeuti si coordonatorul ABA?

Terapia ABA este o forma de terapie accesibila in Romania din anul 2004. De atunci si pana acum un numar impresionant de psihologi au inceput sa ofere servicii de terapie, la domiciliu copiilor sau in Centre speciale.

Lovaas

Proiectul UCLA din 1987 a generat mari si importante progrese din punct de vedere emotional, intelectual, educational, social si comportamental.
Setul Edurelle

Setul Edurelle

Setul Edurelle este o culegere de materiale originale, utile în terapie, ai cărei autori sunt Dana Martinescu și Gabriela Negoescu. Setul conține 15 seturi de imagini, în total 456 imagini, printate pe carton, 10x10cm.

Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti