Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Conturile Asociatia AITA

Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla

Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

Articole

Articole despre autism

Limbaj si comunicare in autism

Limbaj si comunicare in autism

Toti copiii cu autism prezinta dificultati de comunicare si limbaj intr-un fel sau altul, exprimate printr-o slaba capacitate de a interactiona sau comunica cu ceilalti: fie nu vorbesc, fie daca vorbesc pot avea dificultati in exprimare sau in intelegere a celor din jur. Dificultatile se regasesc si in limbajul nonverbal – intelegerea si folosirea gesturilor, expresiilor faciale, contactul vizual etc.
Copilul vesel si terapia ABA

Copilul vesel si terapia ABA

Doua lucruri sunt foarte importante pentru noi: copilul sa se simta cat mai bine si sa progreseze cat poate de mult. Suntem foarte centrati pe a dezvolta abilitati functionale inca de la inceput, credem ca un copil fericit este un copil cat mai independent, iar experienta cu micutii de la AITA ne-a intarit aceasta convingere. Bucuria din ochii copiilor cand reusesc sa spuna “apa”, sa fie intelesi, si chiar sa primeasca apa este foarte foarte mare. Ei ajung sa aiba putere asupra comportamentului adultilor folosindu-se de acum de cunostintele lor, nu mai sunt nevoiti sa planga sau sa se tranteasca pe jos ca

Art-Terapia Comportamentala

Art-Terapia este o forma de terapie prin arta. Aplicata intr-un mediu structurat sau nu, aceasta se detaseaza de celelalte forme de terapie prin caracteristica sa ludica, fiind o modalitate de interventie usor accesibila si placuta, al carei instrument de lucru este actul de creatie propriu-zis. Terapia comportamentala este o tehnica proiectata in vederea eliminarii comportamentelor indezirabile ce pot fi observate direct.
Autostimularile – ce sunt si cum actionam?

Autostimularile – ce sunt si cum actionam?

Autostimularile sunt forma cea mai vizibila a dificultatilor de procesare senzoriala si presupun executarea de miscari repetitive si/sau manipularea obiectelor in mod repetitiv. In prezent, autostimularile sunt asociate cel mai frecvent cu tulburarea de spectru autist si reprezinta un motiv de ingrijorare pentru parinti si o piedica in calea ratei de achizitii a copilului.
Mediul instructional si generalizarea

Mediul instructional si generalizarea

Analiza comportamentală aplicată (ABA) este văzută ca o formă de intervenție foarte clară și structurată. Unul dintre reproșurile care se aduc terapiei ABA este că terapeuții se poartă nenatural cu copiii – ”Cum să se poarte copiii normal, dacă nu ne purtăm normal cu ei?” se întreabă cei care sunt sceptici legat de ABA. Reproșul acesta se risipește însă imediat ce tehnica și procedurile sunt înțelese, așa cum vom vedea în cele ce urmează.

Adolescentul cu autism

“Nervous about becoming a teen” , este ceea ce “Benj”, un băiat în vârstă de 13 ani, diagnosticat cu TSA, îi mărturisește mamei sale în seara dinainte de începerea liceului.
Anxietatea față de schimbări este mereu ridicată , iar presiunea impusă de regulile educaționale și comportamentul complex și sofisticat al celorlalți adolescenți poate face adaptarea , destul de anevoioasă.
Acest fenomen a devenit o preocupare majoră pentru părinți , specialiști și educatori , în ultimii ani, epidemiologia cazurilor de autism fiind identificată în urmă cu 15 ani. Înainte de acel moment se considera că autismul afectează aproximativ un copil la fiecare 2500 de nașteri. În prezent, estimările făcute raportează un caz din 88 de nașteri.

Scrisoarea unei mamici

Scrisoarea unei mamici

Povestea mea, probabil, nu este cu mult diferita de cea a altor parinti, care au un copil diagnosticat cu tulburare din spectru autist. Sau poate este, pana la un anumit punct. Cine stie... Oricum, imi doresc sa va impartasesc din experienta mea, din trairile si gandurile mele, in speranta ca poate cineva va intelege mai bine si va reactiona din timp, pentru binele copilului sau.
Programul de masa

Programul de masa

La copiii cu autism există o pondere ridicată a dificultăţilor de autoservire unde intervin şi probleme de alimentaţie. Cel mai frecvent comportament întâlnit se bazează pe dorinţa de a consuma doar un anumit tip de alimente şi în special alimente de anumită textură şi culoare. Iar numărul de alimente consumate se limitează la 3-4.

Părinţii se confruntă de cele mai multe ori cu problema diversificării alimentaţiei deoarece copiii refuză să consume şi alte alimente noi, iar reacţia copiilor poate fi urmată deseori de accese de furie, astfel că tot acest proces poate fi extrem de complicat şi conduce deseori la frustrare.

A comparison of simultaneous and delayed reinforcement as treatments for food selectivity.

A comparison of simultaneous and delayed reinforcement as treatments for food selectivity.

This study compared the relative efficacy of providing simultaneous or delayed reinforcement on food acceptance during meals. The participant was a 7 year-old boy with pervasive developmental disorder and a history of food selectivity. Results indicated that both procedures were effective in increasing acceptance; however, the simultaneous reinforcement procedure produced more rapid behavior change and a higher overall percentage of food acceptance.
Individual Sensory Integration Therapy

Individual Sensory Integration Therapy

This is provided as direct one to one therapy, following thorough and specialist assessment by an Occupational Therapist, Physiotherapist or Speech and Language Therapist with postgraduate training in sensory integration*.

Children with Asperger's have different brain activity

The brain activity of children with Asperger's syndrome is different from the children with autism spectrum disorder accoring with a new study.
Sensory Integration tips for easier bedtimes

Sensory Integration tips for easier bedtimes

Sensory Integration techniques can be used to help kids focus, concentrate, learn and behave well, but they can also be invaluable at bedtime. Here are some ways to use Sensory Integration principles to help kids get to sleep.
Subgrouping the Autism ‘‘Spectrum’’: Reflections on DSM-5

Subgrouping the Autism ‘‘Spectrum’’: Reflections on DSM-5

Meng-Chuan Lai1,2*, Michael V. Lombardo1, Bhismadev Chakrabarti1,3, Simon Baron-Cohen1
1. Autism Research Centre, Department of Psychiatry, University of Cambridge, Cambridge, United Kingdom, 2. Department of Psychiatry, National Taiwan University
Hospital, Taipei, Taiwan, 3. School of Psychology and Clinical Language Sciences, Centre for Integrative Neuroscience and Neurodynamics, University of Reading, Reading, United Kingdom
The biology of autism cannot yet be used diagnostically, and so—like most psychiatric conditions—autism is defined by behavior [Rett syndrome (Rett’s disorder) is diagnosed by incorporating biology, but it has been moved out of the ‘‘Autism Spectrum Disorder’’ category in DSM-5].

First Full Genome Sequencing for Autism: Promise for Future Diagnosis, Prevention and Treatment

A collaborative formed by Autism Speaks, the world’s leading autism science and advocacy organization, has found full genome sequencing examining the entire DNA code of individuals with autism spectrum disorder (ASD) and their family members to provide the definitive look at the wide ranging genetic variations associated with ASD.

Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti