Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Conturile Asociatia AITA

Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla

Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

Conferinte

Conferința Naționala „Terapii si Intervenții in Autism”, 1 – 2 aprilie 2011

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA), Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR) si Compania Houston NPA au organizat in perioada 1-2 aprilie 2011, in Bucuresti, Conferinta Nationala Terapii si Interventii in Autism, care s-a desfasurat in cadrul Universitatii Titu Maiorescu.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaionale de Constientizare a Autismului, 2 aprilie. A fost o bucurie pentru noi ca am fost prezenti, cu aceasta conferinta, in calendarul international al World Autism Awareness Day.

Conferina Nationala Terapii si Intervenii in Autism a fost conceputa sub forma unui eveniment umbrela special, ce a urmarit sa marcheze o colaborare semnificativa intre specialistii implicati in terapia persoanelor cu autism din România si familiile celor cu autism, alaturi de asociatiile care lupta pentru respectarea drepturilor persoanelor cu autism.

Scopul conferintei a fost de a prezenta informatii cu privire la autism: depistarea precoce, evolutia, terapiile, standardele de ingrijire, atât catre specialistii din domeniu, cat si de catre persoanele care au in grija copii cu autism, urmarindu-se o colaborare cat mai buna intre cele doua parti.

Prima Conferinta Nationala de Analiza Aplicata a Comportamentului in Tulburarile Pervazive de Dezvoltare, 6, 7 si 8 aprilie 2012

Prima conferinta ABA din Romania a avut loc pe 6, 7 si 8 aprilie 2012 la Rin Grand Hotel din Bucuresti. Conferinta a fost organizata de catre Asociatia Help Malin si Asociatia pentru Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA). AITA s-a numarat printre parteneri, alaturi de alte 2 ONG-uri: ARPCAPA (Asociatia Romana de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului si Profesii Asociate) si AIPP (Asociatia Impreuna Pas cu Pas).

Mesajul conferintei a fost unul pozitiv, acela ca interventiile in autism se desfasoara la un nivel ridicat in multe centre din Romania, sansele ca un copil cu autism sa se recupereze la noi in tara fiind comparabile cu recuperarea realizata in strainatate. S-a pus accentul pe importanta interventiei precoce (2-3 ani) si a programelor de interventie desfasurate in ritm intensiv in recuperarea cu succes a copiilor cu autism.

Printre lectorii conferintei s-au numarat: Anca Dumitrescu, Daniela Bololoi, Daniela Martinescu, Alina Bobarnac, Iulia Lazarean, Adriana Pricob, Oliviana Giura, Nicoleta Burlacu, Adelaide Katerine Tarpan, Florina Rad, Andreea Matauan, Mihaela Luca, Alina Porumboiu, Irina Ionescu. Specialistii din USA care au fost invitati la conferinta au fost: Woan Tian Chow si Steven Richardson. In ziua de 8 aprilie au avut loc 9 workshopuri pe diverse teme de interes din analiza comportamentala aplicata (ABA).


Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti