Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Conturile Asociatia AITA

Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla

Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

Despre Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA)

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) este o organizatie neguvernamentala infiintata in decembrie 2008.

Viziunea AITA este o lume in care toate drepturile copiilor cu autism sunt respectate!

  • O lume care constientizeaza importanta primirii si integrarii copilului cu autism in societate;
  • O lume in care diagnosticul de autism nu este privit ca o fatalitate, intelegandu-se importanta interventiei timpurii si a imbunatatirilor in planul comunicarii si limbajului, al socializarii, al comportamentelor, pe care aceasta le poate aduce;
  • O lume  in care oamenii stiu ca autismul nu „se ia” si ca persoanele cu autism au nevoie la fel de mult ca oricine de iubire, de intelegere, de incurajari, de apartententa la un grup si de educatie.

Misiunea noastra este de a-i ajuta pe copiii cu autism si cu alte tulburari de dezvoltare sa-si descopere si sa-si utilizeze potentialul la cel mai inalt nivel, oferindu-le parintilor informatiile de care au nevoie.

Ajuta online!

Ajuta-ne online! Plaseaza pe site-ul tau unul dintre bannerele noastre. Multumim!

Incredere

Avem incredere in potentialul copiilor cu autism, avem incredere ca ei vor putea, cu ajutorul interventiei timpurii si cu sprijinul familiei, sa inceapa sa comunice, ca isi vor exprima nevoile, ca vor renunta la multe din comportamentele agresive sau neadecvate, ca vor achizitiona cunostinte in conformitate cu varsta lor. De asemenea avem incredere in noi ca echipa si in fiecare membru sau voluntar al A.I.T.A. ca isi va indeplini sarcinile cu dedicatie si profesionalism.

Profesionalism

Toti oamenii care constituie A.I.T.A., fie ei terapeuti sau voluntari, sunt caracterizati de profesionalism. Cu totii au studii in domeniul psihologiei si fiecare isi indeplineste sarcinile cu seriozitate si responsabilitate, de la efectuarea traducerilor sau impartirea de pliante, pana la terapia cu copiii in cabinet si gandirea si implementarea de proiecte.

Daruire

Credem ca aproape oricine poate studia si implementa tehnicile de terapie comportamentala aplicata (ABA), dar stim ca nu oricine poate lucra cu copiii cu autism. Este nevoie de daruire, de o chemare launtrica catre aceasta meserie, doar asa se poate crea relatia autentica intre terapeut si copil, relatie care in sine este un factor sanogen pentru copil.

Vitalitate

Lucrul cu copiii cu autism solicita multe resurse, vitalitatea persoanelor care efectueaza interventia este o conditie pentru obinerea unor rezultate cat mai bune. Terapeutii si voluntarii nostri sunt activi, dispusi sa sarbatoreasca intr-un mod special fiecare reusita a copilului, laudandu-l si aplaudandu-l, au energia si creativitatea necesare de a gasi mereu noi modalitati de a motiva copilul si de a-l implica in activitate.

Crestere

Asociatia noastra isi propune in primul rand sa ajute copiii cu autism sa creasca frumos, astfel incat diferenta dintre ei si copiii fara aceasta tulburare sa fie cat mai putin vizibila. Apoi, ne propunem sa crestem ca asociatie de la an la an: sa ne extindem echipa, sa marim numarul de persoane care beneficiaza de serviciile noastre, sa formam cat mai multi specialisti in domeniul interventiei in autism si sa crestem nivelul de constientizare al comunitatii privitor la problematica autismului.

Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti