Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Conturile Asociatia AITA

Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla

Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

Sun Plaza vine din nou în ajutorul copiilor cu autism de la Centrul AITA

Sun Plaza vine din nou în ajutorul copiilor cu autism de la Centrul AITASun Plaza Shopping Center se implică activ în viaţa comunităţii şi în anul 2013 şi continuă programul de CSR demarat anul trecut, prin care oferă sprijin persoanelor aflate în dificultate. Sensibilizat de cauza socială a autismului, Centrul Comercial şi-a îndreptat din nou atenţia către copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, aflaţi în îngrijirea Centrului Asociaţiei pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA).

Pe data de 31 ianuarie 2013, începând cu ora 12:00, Sun Plaza a organizat un eveniment caritabil dedicat copiilor de la Centrul AITA, în cadrul căruia aceştia au primit necesarul de papetărie, rechizite, birotică, materiale educaţionale şi jucării pentru încă 12 luni. De asemenea, campania de ajutorare a urmărit să tragă un nou semnal de alarmă asupra importanţei primirii şi integrării copilului cu autism în societate.

Copiii cu autism au parte de un început mai anevoios în viaţă, ei sunt captivi într-o lume a tăcerii, într-o lume lipsită de zâmbete şi de bucuriile normale ale copilăriei. Mai mult ca oricine, au nevoie de iubire, de înţelegere, de încurajări, dar şi de terapie.

Pentru a da rezultate foarte bune, programul terapeutic urmat de aceştia trebuie să fie unul intens susţinut, iar noua acţiune caritabilă iniţiată de Sun Plaza pentru Centrul AITA vine în sprijinul acestui proces, prin asigurarea instrumentelor ce îi ajută pe cei mici să se dezvolte şi să se adapteze la mediu.

În plus, pentru că nu reuşesc să comunice sau să se facă înţeleşi, Sun Plaza Shopping Center şi-a propus să le dea o voce copiilor cu tulburări din spectrul autist. În cadrul evenimentului caritabil de la Centrul AITA, alături de Sun Plaza au venit şi solista Corina Bud şi actriţa Ioana Alexandra Picoş, care s-au implicat în campanie pentru a promova conştientizarea autismului, a problemelor şi drepturilor celor afectaţi. Cele două au interacţionat şi s-au jucat cu câţiva dintre copilaşii prezenţi, având ocazia să descopere cât de veseli, energici şi creativi sunt aceştia în pofida tulburărilor din spectrul autist de care suferă. Bucuroşi de vizită, cei mici le-au oferit celor prezenţi la eveniment mici atenţii lucrate chiar de ei, în semn de mulţumire pentru ajutorul şi susţinerea primită. Prin gestul lor, copiii, emoţionaţi, au reuşit să le bucure sufletul celor care le-au fost aproape şi să le aducă zâmbetul pe buze.

Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA) este o organizaţie non-profit care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu tulburări din spectrul autist şi familiilor lor. Cel mai important proiect al asociaţiei este centrul înfiinţat, unde cei mai buni specialişti din ţară oferă servicii copiilor diagnosticaţi cu autism şi familiilor lor, cu dăruire şi profesionalism, la cele mai ridicate standarde.

Sun Plaza Shopping Center, Centrul Comercial din sudul capitalei, este un proiect dezvoltat de EMCT România şi S IMMO AG. Deschis în februarie 2010, Sun Plaza vine în întâmpinarea clienţilor cu trei abordări distincte: cumpărături de bază (hipermarket, magazine de bricolaj şi electrocasnice), zonă de lifestyle, cu prezenţe de top din domeniul fashion (ancore pe suprafeţe medii şi mari, magazine ale mărcilor internaţionale), precum şi o zonă de divertisment şi petrecere a timpului liber. Sun Plaza are o suprafaţă închiriabilă de 81,000 m2 şi peste 210,000 m2 suprafaţă construită. Centrul are o parcare subterană cu 2,000 de locuri şi o legătură directă cu staţia de metrou Piaţa Sudului, realizată printr-un pasaj subteran.


www.sunplaza.ro
www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center


Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Curs gratuit pentru parinti, Bucuresti ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM organizeaza cursul pentru toti parintii copiilor cu autism sau cu alte tulburari de dezvoltare: Cop...
Curs logopedie – Targu Neamt Curs de formare continua Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) in parteneriat cu Cabinet de psihologie  – Delia Dogariu Tehnici ...
Curs gratuit pentru parinti, Botosani Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism organizeaza la Botosani, in colaborare cu Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism Botosani un curs ...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti