Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Conturile Asociatia AITA

Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla

Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

De la adult la adult pentru copii – la final de proiect

Vara 2013 a venit cu un proiect AITA special creat pentru persoanele care intra in contact cu copiii cu autism in fiecare zi, fie ca sunt specialisti, parinti, bunici, voluntari, comunitatea in general. Fiecare dintre noi avem nevoie de resurse pentru a continua munca cu copiii si a avea eficienta maxima in ceea ce face. Fiecare dintre noi ne dorim sa avem cele mai frumoase rezultate si cele mai bune relatii cu copiii nostri, insa uneori un suflu nou de informatii iti da energia de care ai nevoie.

Activitatile, oferite gratuit de catre specialistii AITA, au fost:

23 iulie – Intalnirea voluntarilor in jurul unui curs de introducere in ABA si de stabilirea unor norme de comportament in activitatea de voluntariat.

6, 7, 8 august – Intalnirea parintilor, bunicilor, in jurul unui curs despre autism, ABA, idependenta, prioritizare si stabilire a obiectivelor, si acceptare a diferentelor.

20 august – Intalnirea voluntarilor in jurul unor activitati de team-building, de formare si consolidare a echipei de voluntari si stabilire a strategiei de voluntariat pentru anul urmator. Voluntarii sunt o parte importanta a echipei AITA, ei sustinand terapeutii ori fiind parte directa in organizarea unor activitati unde AITA este partenera.

27 august – Curs de introducere in ABA pentru persoanele interesate de a afla cum se face analiza comportamentala in cazul copiilor cu tulburare de spectru autist sau cu alte tulburari pervasive de dezvoltare.

30 august - Curs pentru educatori si invatatori 'ABA la gradinita' cu tema principala legata de integrarea eficienta a copiilor cu autism in scoli si gradinite. Ii asteptam cu drag la curs si pe cei care insotesc copiii cu autism - ca shadow.

98 de persoane care intra in contact cu copiii cu autism au participat la workshopurile organizate gratuit in aceasta vara, in cadrul AITA, si sustinute de psih. Daniela Martinescu, analist comportamental si presedinte AITA, si de psih. Andreea Matauan, psihoterapeut AITA.  Participantii au venit din Bucuresti, dar si din Targu Jiu, Ploiesti, Valcea, Bacau. 

Odata cu acest proiect, am facut inca un pas catre normalitate, oferind mai multe informatii, si mai ales o perspectiva noua, aceea a integrarii cat mai firesti a copiilor cu autism in societate, in gradinita, in viata de zi cu zi.

Ne dorim ca si pe viitor sa continuam aceasta serie de cursuri gratuite si mai ales sa ajungem la cat mai multi parinti si specialisti, pentru a usura traseul copiilor prin viata si mai ales pentru a facilita progresul lor.


Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Curs gratuit pentru parinti, Bucuresti ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM organizeaza cursul pentru toti parintii copiilor cu autism sau cu alte tulburari de dezvoltare: Cop...
Curs logopedie – Targu Neamt Curs de formare continua Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) in parteneriat cu Cabinet de psihologie  – Delia Dogariu Tehnici ...
Curs gratuit pentru parinti, Botosani Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism organizeaza la Botosani, in colaborare cu Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism Botosani un curs ...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti