Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Conturile Asociatia AITA

Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla

Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

IACB 2018

Conferința IACB 2018 - cel mai mare eveniment din România dedicat specialiștilor și părinților care trăiesc cu autismul zi de zi

După succesul enorm de anul trecut, Conferința Internatională IACB 2018 vine ca o continuare în mod firesc, și devine cel mai important eveniment din România dedicat în întregime familiilor și specialiștilor din domeniul autismului.

Conferința va avea loc și în acest an în București, în perioada 19 – 21 octombrie, la Rin Grand Hotel, într-un loc și un cadru profesionist, plin de informații, de umanitate, înțelegere și resurse, atât pentru specialiștii cât și pentru părintii veniți la eveniment.

Conferința este organizată de către AITA - Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, și aduce la  București părinti, specialiști, persoane cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din tară, numeroși lectori români și internaționali.  Desfăsurandu-se pe parcursul a 3 zile, conferința va aduce în discuție terapiile de care au nevoie persoanele cu autism, servicii și abordări, identificând atât nevoi cât și soluții și resurse, în lucrări complex documentate, dar care vor aduce prin abordarea lectorilor, atât dovezi științifice cât și emoție și, mai ales inspirație și modele de bună practică din România și din alte țări.

Conferința, în ansamblul ei, a fost gandită ca o manifestare stiintifică, dar și ca o invitație la parteneriat, în care toți cei implicați să participe și să își poată afirmă punctul de vedere. Are un grad mare de interactivitate între toți cei de fată la eveniment, transformând astfel o conferintă formală într-o ocazie relaxată de a pune intrebări, și un mediu propice pentru a duce în discuție experiențele personale din viață cu autismul. Fiind deja la ediția a doua, organizatorii doresc să aducă împreună toți factorii importanți din viața unei persoane cu autism, care îi pot facilita accesul la o viață mai bună și împlinită.

Autismul modifică viața întregii familiei, nu doar pe a copilului care primește diagnosticul. În mare parte, specialiștii care abordează autismul, iau în terapie doar copilul și oferă sprijin pe toate ariile de dezvoltare ale acestuia, ceea ce este foarte corect dar insuficient. Un program complet de terapie este recomandat să includă atât copilul cât și familia, părinții, frații. Pentru a reechilibra familia și a integra cât mai bine copilul în familie, dar și familia în societate fiecare membru al familiei trebuie să beneficieze de resurse, sprijin și consiliere. 

Așteptăm cu drag să ne revedem în octombrie, la IACB 2018.

Daniela Gavankar, coordonator științific IACB
Președinte Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism

Mai multe detalii despre IACB »

IACB 2018

IACB 2018

După succesul enorm de anul trecut, Conferința Internatională IACB 2018 vine ca o continuare în mod firesc, și devine cel mai important eveniment din România dedicat în întregime familiilor și specialiștilor din domeniul autismului. Conferința va avea loc și în acest an în București, în perioada 19 – 21 octombrie, la Rin Grand Hotel, într-un loc și un cadru profesionist, plin de informații, de umanitate, înțelegere și resurse, atât pentru specialiștii cât și pentru părintii veniți la eveniment. Conferința este organizată de către AITA - Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, și aduce la București părinti, specialiști, persoane cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din tară, numeroși lectori români și internaționali.
IACB 2017

IACB 2017

Conferința Internațională Autism București IACB2017 reprezintă o punte de legătură între practica terapeutică și activitatea de cercetare, aducând laolaltă activitatea de zi cu zi a celor implicați în tratamentul tulburărilor din sfera autismului, dar și cercetători în domeniu, persoane cu autism, precum și povestea reală a unor familii care trăiesc cu autismul în fiecare zi. Gândită astfel încât să permită un grad ridicat de interactivitate între prezentatori și participanți, Conferința va avea prezentări în plen și workshopuri. Ca noutate în România, vor exista și panel-uri sub forma unor discuții directe între specialiștii într-un anumit domeniu și participanții din sală, care vor putea să pună întrebări specifice și să discute variate aspecte ale temelor de bază.

Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti