Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Conturile Asociatia AITA

Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla

Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

IACB 2017

Conferința IACB 2017 - cel mai mare eveniment din România dedicat specialiștilor și părinților care trăiesc cu autismul zi de zi

Conferința Internațională IACB 2017, evenimentul dedicat familiilor și specialiștilor din domeniul autismului, s-a desfășurat în 27 – 29 octombrie la București, aducând împreună peste 400 de participanți, într-un loc și un cadru cald, plin de informații, de umanitate, înțelegere și resurse, atât pentru specialiștii cât și pentru părinții veniți la eveniment.

Conferința organizată de către AITA-Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, a adus la  București părinți, specialiști, persoane cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din țară, 36 de lectori români și 4 lectori internaționali, desfășurându-se pe parcursul a 3 zile și aducând în discuție terapiile de care au nevoie persoanele cu autism, servicii, identificând nevoi, soluții, resurse, în lucrări complex documentate dar care au adus prin abordarea lectorilor, atât dovezi științifice cât și emoție și, mai ales inspirație. 

Mai multe detalii despre IACB »

Conferința Internațională Autism București IACB2017

Conferința Internațională Autism București IACB2017 reprezintă o punte de legătură între practica terapeutică și activitatea de cercetare, aducând laolaltă activitatea de zi cu zi a celor implicați în tratamentul tulburărilor din sfera autismului, dar și cercetători în domeniu, persoane cu autism, precum și povestea reală a unor familii care trăiesc cu autismul în fiecare zi. Gândită astfel încât să permită un grad ridicat de interactivitate între prezentatori și participanți, Conferința va avea prezentări în plen și workshopuri. Ca noutate în România, vor exista și panel-uri sub forma unor discuții directe între specialiștii într-un anumit domeniu și participanții din sală, care vor putea să pună întrebări specifice și să discute variate aspecte ale temelor de bază. 

Speakeri IACB 2017

IACB2017 este, prin abordarea sa inovativă și pluridisciplinară, o noutate în lumea psihologiei românești, cu precădere în sfera autismului și a afecțiunilor conexe. Mai mult decât să punem în legătură cercetătorii și profesioniștii din domeniu, ne dorim să implicăm în cât mai mare măsură părinții copiiilor cu autism. Avem în fiecare zi de-a face cu familiile celor afectați de autism și știm câtă nevoie au să fie la curent cu cele mai recente informații privind terapia tulburărilor din acest spectru­. De aceea, ne propunem să aducem împreună părinți și profesioniști, pentru a împărtăși cele mai noi cunoștințe și cele mai bune practici din domeniu. 

Focusul conferinței din acest an este reprezentat de copiii cu autism și intervențiile pentru ei, făcând loc specialiștilor cu experiență vastă în abordările cu rezultate dovedite științific, atât cele bazate pe terapiile comportamentale: ABA (Applied Beahavior Analysis), DTT (Discrete Trial Training), FCT (Funcțional Communication Training), PRT (Pivotal Response Training), cât și alte programe intensive de intervenție precoce: trainingul abilităților sociale, tratamentul medicamentos, comunicarea alternativă și augmentativă, logopedie, terapie senzorială și ocupațională, PECS (Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme), abordările bazate pe implicarea părinților etc.

Terapia autismului este un proces de durată, iar scopul final al acesteia este integrarea socială și funcționarea cât mai completă în societate a persoanelor afectate. Dorim să aducem în discuție și să dezbatem aspectele vieții de zi cu zi a persoanelor cu autism, dar și a familiilor lor, astfel încât vom invita terapeuți, educatori, medici, și, în plus, factori de decizie din Ministerul Educației și al Sănătății, precum și sociologi și reprezentanți ai ONG-urilor cu activitate în acest domeniu.  Punând laolaltă experiențele celor care lucrează cu copiii cu autism, dorim să definim cât mai bine aria de probleme cu care aceștia se confruntă și să-i ajutăm pe cei care au capacitate de decizie să pună de acord politicile sociale cu realitatea.

 

IACB în Presă

Provocările în autism, dezbătute în cadrul unui eveniment dedicat acestei tulburări de limbaj și dezvoltare

Cu ajutorul terapiilor de recuperare, rezultatele apar, chiar dacă uneori plăpând, iar alteori se văd după numai o lună de la începerea terapiei. De aceea, obiectul final, la Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) nu este să facă din copiii cu autism genii, ci să-i facă pe copii din ce în ce mai puțin autiști, și mai ales din ce în ce mai fericiți.

Citește tot articolul pe LibertateaPentruFemei.ro »

 

Crește numărul de copii cu autism. Dar nu din cauza vaccinurilor….

Semne clare pentru autism. Literatura de specialitate arată că acest diagnostic se poate pune la copii foarte devreme, înainte chiar ca aceștia să împlinească un an sau un an și jumătate, dar acest lucru se întâlnește extrem de rar în practica de specialitate.

Citește tot articolul pe Psychologies.ro »

 

Cele mai eficiente terapii in caz de autism

Caracteristice copiilor cu autism sunt problemele de comunicare si limbaj, de socializare si comportamentele repetitive, autostimularile si interesele restranse legate de persoane sau activitati.

Citește tot articolul pe Parinti.acasa.ro »

 

Conferința Internațională Autism București 2017

Autismul înregistrează o creștere alarmantă în toate mediile, în toată lumea, estimându-se că 1 copil din 61 este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist. De asemenea, autismul apare mai des la băieți decât la fete (proporția fiind de 4 la 1).

Citește tot articolul pe PaginaMedicală.ro »

 

Semne de autism

Autismul este o tulburare pervazivă de dezvoltare în care regăsim o multitudine de simptome, legate în special de limbaj și comunicare, relațiile persoanei și comportamentul atipic față de ceilalți de aceeași vârstă. Astăzi, autismul este o adevărată provocare căreia din ce în ce mai mulți părinți trebuie să-i facă față.

Citește tot articolul pe SuntPărinte.ro »

 

Află mai multe despre provocările autismului și cum pot fi ele depășite la IACB 2017

Cu ajutorul terapiilor de recuperare rezultatele apar chiar daca uneori plapand, iar alteori se vad dupa numai o luna de la inceperea terapiei. De aceea, obiectul final, la Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) nu este sa faca din copiii cu autism genii, ci sa-i faca pe copii din ce in ce mai putin autisti, si mai ales din ce in ce mai fericiti. Si in aproape 9 ani de activitate am vazut multi copii zambind, multe familii fericite!

Citește tot articolul pe Ziare.com »

 

Conferința Internațională Autism București 2017: Autism de la A la Z

Informația înseamnă putere, iar autismul reprezintă o problemă emergentă a societății în care trăim – aceste două ideii stau la baza evenimentul organizat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, pe data de 27-29 octombrie în București, la Rin Grand Hotel, Conferința Internațională Autism București 2017 ( IACB 2017).

Citește tot articolul pe RomâniaPozitivă.ro »

 

IACB 2017, un eveniment despre provocarile in autism

International Autism Conference Bucharest – IACB 2017 este un eveniment dedicat in totalitate persoanelor care se confrunta cu autismul, aducand in discutie terapiile care si-au dovedit eficienta imbunatatind in mod semnificativ viata persoanelor afectate de autism. Ideea acestui eveniment s-a nascut din grija pentru micutii afectati de autism, din pasiunea pentru profesia noastra, din convingerea ca incet, dar sigur putem sa crestem la maxim potentialul copiilor si sa redam familiilor o speranta catre o viata de familie mai buna.

Citește tot articolul pe SfatulPăriților.ro »

 

Specialişti şi părinţi, reuniţi la Conferinţa Internaţională Autism Bucureşti 2017

Peste 500 de specialişti şi părinţi vor fi prezenţi la Bucureşti în perioada 27 - 29 octombrie 2017 pentru a discuta despre autism, afecţiune care înregistrează o creştere alarmantă în lume. În prezent, 30.000 de români au o tulburare cu spectru autist.

Citește tot articolul pe Adevarul.ro »

 

Familiile copiilor cu autism, față în față cu specialiștii

Conferința Internațională Autism București (IACB 2017), organizată în perioada 27- 29 octombrie, de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, la Rin Grand Hotel București, se va bucura de participarea a peste 500 de specialist și părinți din toată țara, care vor discuta despre autism și terapiile validate științific, cu rezultate recunoscute în recuperarea copiilor.

Citește tot articolul pe ȘcoalaPacienților.ro »

 

30.000 de romani, afectati de tulburari din spectrul autist! 500 de specialisti si parinti iti dezvaluie experienta lor!

Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, estimandu-se ca 1 copil din 61 este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist, in Romania existand aproximativ 30.000 de persoane cu o tulburare din acest spectru!

Citește tot articolul pe Acasă.ro »

 

Pentru tine, dragă mămică cu copil special

Dacă ești mămică de copil cu autism atunci și tu, ca și copilul tău, ești o mămică specială. Pentru că tu ești super mămică! Provocările tale de zi cu zi sunt mult mai mari decât ale mele. Când mi-e foarte greu și simt că nu mai pot, mă gândesc la tine. Tu cum reușești?

Citește tot articolul pe PsihologÎnConcediu.ro »

 

IACB 2017, un eveniment despre provocările în autism

Evenimentul se adresează atât specialiștilor din domeniu, cât și familiilor copiilor cu autism aducând în discuție terapiile validate știintific în terapia și recuperarea copiilor cu autism, teme ce au la bază atât cercetare științifică, cât și experiențe din practica terapeutică. De asemenea, aducerea în prim plan a unor situații reale de familie reprezintă un plus pentru părinții prezenți, pentru aflarea unor moduri noi de gestionare a dificultăților cu care se întâlnesc în viața de familie.

Citește tot articolul pe MamaDeProfesie.ro »

 

Conferința Internațională despre Autism

La finalul lunii octombrie anul acesta, la București se va organiza prima ediție a Conferinței Internaționale pe tema Autismului. Evenimentul este organizat de Asociația AITA. Vor fi trei zile pline în care numeorși lectori români și străini vor vorbi pe diverse teme legate de viața și nevoile persoanelor cu autism. Este un eveniment important, cu multe informații utile de care pot beneficia specialiștii din domeniu, dar mai ales părinții copiilor cu autism.

Citește tot articolul pe InterventiePsihoeducationala.blogspot.ro »

 

Conferința Internațională Autism București IACB, 27-28 oct. 2017

Vă invităm cu drag la Conferința Internațională Autism București IACB2017, ce va avea loc în perioada 27-28 octombrie 2017, în cadrul căreia Domnica Petrovai va susține un workshop privind bunăstarea cuplului, după nașterea copiilor. Conferința a fost gândită ca o punte de legătură între practica terapeutică și activitatea de cercetare, aducând laolaltă activitatea de zi cu zi a celor implicați în tratamentul tulburărilor din sfera autismului, dar și cercetători în domeniu, persoane cu autism, precum și povestea reală a unor familii care trăiesc cu autismul în fiecare zi.

Citește tot articolul pe MindEducation.ro »

IACB 2018

IACB 2018

După succesul enorm de anul trecut, Conferința Internatională IACB 2018 vine ca o continuare în mod firesc, și devine cel mai important eveniment din România dedicat în întregime familiilor și specialiștilor din domeniul autismului. Conferința va avea loc și în acest an în București, în perioada 19 – 21 octombrie, la Rin Grand Hotel, într-un loc și un cadru profesionist, plin de informații, de umanitate, înțelegere și resurse, atât pentru specialiștii cât și pentru părintii veniți la eveniment. Conferința este organizată de către AITA - Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, și aduce la București părinti, specialiști, persoane cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din tară, numeroși lectori români și internaționali.
IACB 2017

IACB 2017

Conferința Internațională Autism București IACB2017 reprezintă o punte de legătură între practica terapeutică și activitatea de cercetare, aducând laolaltă activitatea de zi cu zi a celor implicați în tratamentul tulburărilor din sfera autismului, dar și cercetători în domeniu, persoane cu autism, precum și povestea reală a unor familii care trăiesc cu autismul în fiecare zi. Gândită astfel încât să permită un grad ridicat de interactivitate între prezentatori și participanți, Conferința va avea prezentări în plen și workshopuri. Ca noutate în România, vor exista și panel-uri sub forma unor discuții directe între specialiștii într-un anumit domeniu și participanții din sală, care vor putea să pună întrebări specifice și să discute variate aspecte ale temelor de bază.

Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Curs gratuit pentru parinti, Bucuresti ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM organizeaza cursul pentru toti parintii copiilor cu autism sau cu alte tulburari de dezvoltare: Cop...
Curs logopedie – Targu Neamt Curs de formare continua Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) in parteneriat cu Cabinet de psihologie  – Delia Dogariu Tehnici ...
Curs gratuit pentru parinti, Botosani Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism organizeaza la Botosani, in colaborare cu Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism Botosani un curs ...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti