Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

Proiecte AITA

Proiectele desfasurate de AITA

Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism

Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) propune parintilor o serie de worksopuri gratuite.

Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism

Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor copiilor cu autism, oferind sedinte gratuite de consultanta. Aceste sedinte gratuite vor fi oferite parintilor, la sediul AITA.
ASRS – un nou instrument de evaluare a copiilor, in cadrul AITA

ASRS – un nou instrument de evaluare a copiilor, in cadrul AITA

La AITA, componenta de evaluare este una foarte importanta in stabilirea obiectivelor de lucru si a planului individualizat de interventie pentru fiecare copil in parte.
Sunt bine pentru mine si pentru copilul meu

Sunt bine pentru mine si pentru copilul meu

“Sunt bine pentru mine și pentru copilul meu”

Începând cu mai 2014, AITA vine în sprjinul părinților copiilor cu autism prin organizarea lunară a unui grup de consiliere și dezvoltare personală. Părinții participă gratuit la acest grup.
Motivația proiectului: Starea de bine a părinților este o resursă importantă pentru copii, care contribuie la dispoziția lor generală și la progres. Există riscul ca părinții să sacrifice prea mult din resursele personale pentru binele copilului, rezultatul fiind epuizarea părintelui și dificultatea de a-și susține copilul pe termen lung. Acest proiect răspunde nevoii părinților de a-și menține o stare de bine, folosind în modul cel mai bun resursele de care dispun.

Lectii despre autism

Lectii despre autism

“Lectii despre autism” – un proiect national de informare a parintilor copiilor cu autism despre modalitati de stimulare adecvata a copiilor lor initiat de Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) si desfasurat cu sprijinul sponsorului Raiffeisen Bank.
Caravana “Lectii despre autism” va avea 5 opriri intre noiembrie 2013 – aprilie 2014. Zonele unde vor fi sustinute cursurile gratuite pentru parinti sunt: Valcea, Galati, Sibiu, Craiova si Ploiesti.
Recuperare in autism - Bursa binelui BCR

Recuperare in autism - Bursa binelui BCR

“Ti se pare atat de firesc sa vezi copiii jucandu-se si povestind intre ei, dar pentru mine pare imposibil”. Un copil cu autism nu comunica, nu stie sa se joace, nu invata la fel ca ceilalti si isi manifesta emotiile negative in mod exploziv. Cu terapie de multe ori imposibilul devine posibil.

Un program de terapie intensiv poate costa intre 2500-5000 RON/luna in functie de numarul de ore, astfel accesul la terapie este limitat. Prin acest proiect AITA isi propune:

-sa ofere terapie gratuita unui numar de 5 copii;

-sa ofere cursuri gratuite, suport si informatii parintilor, educatorilor si profesionistilor din domeniu.
De la adult la adult pentru copii

De la adult la adult pentru copii

Proiect dedicat adultilor (parinti, voluntari, studenti, specialisti) care interactioneaza cu copiii cu autism, care contribuie la educatia, cresterea si recuperarea copiilor.
Atator oameni frumosi le multumim si le suntem recunoscatori pentru ca fac parte din echipa copiilor cu autism!
Proiect educational si informativ pentru parinti

Siguranta copiilor cu autism

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) in parteneriat cu OMV Petrom – Tara lui Andrei si MySafeKid organizeaza o serie de 5 cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism. Aceste cursuri fac parte dintr-un proiect educational si informativ avand ca subiect central siguranta copiilor cu autism.
Spiridusi

Spiridusi

AITA are deosebita placere de a va invita sa va implicati ca voluntari in atelierul de creatie "Spiridusul lui Mos Craciun pentru copiii cu autism". Sunt asteptati maxim 20 de voluntari -"ajutoare ale Mosului".

Alatura-te echipei AITA (Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism) in crearea de felicitari si decoratiuni de Craciun pentru a ajuta copiii cu autism!
Servicii pentru familiile care sufera de autism

Servicii pentru familiile care sufera de autism

Proiectul isi propune sa ofere un moment de respiro parintilor o data pe saptamana timp de 4 ore, seara. In aceste ore ei au timp pentru sine, sa isi adune fortele, iar copiii cu autism prescolari participa la un grup de socializare la AITA.
Campania „Am autism! Autismul la gradinita”

Am autism! Autismul la gradinita

Cu ocazia Zilei Internationale a Constientizarii Autismului - 2 aprilie, AITA a desfasurat in luna martie a anului 2012 campania "Am autism! Autismul la gradinita". Prin aceasta initiativa, ne-am dorit sa contribuim la integrarea copiilor cu autism in gradinite, mai mult decat prin programele de terapie oferite.
Parerea ta conteaza - campanie de constientizare si informare asupra autismului

Parerea ta!

Copiii cu autism au nevoie de terapie pentru a putea face fata rigorilor societatii in care traieste. Uneori insa, chiar daca copilul este inscris la timp intr-un program de terapie, si chiar daca recupereaza pana la independenta, el nu este primit in gradinita sau in grupul de copii. Sunt inca unii parinti care isi feresc proprii copii de cei cu autism de teama ca autismul este contagios si se ia.

Campania noastra subliniaza importanta terapiei precoce, rezultatele unei terapii devreme incepute si corect aplicate si bucuria de a fi copil exprimata si de copiii cu autism.
Tara lui Andrei

Tara lui Andrei

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism a fost infiintata la sfarsitul anului 2008 iar din septembrie 2009 functioneaza ca Centru de terapie si recuperare intr-o cladire adecvata nevoilor copiilor diagnosticati cu autism. Eforturile amenajarii si dotarii Centrului sunt neintrerupte pentru ca programele intensive de terapie necesita permanent jocuri, jucarii, imagini, carti, rechizite noi. Din acest motiv dar si din dorinta de a avea cele mai bune conditii pentru desfasurarea procesului terapeutic am depus proiectul ?Materiale educationale pentru copiii cu autism? pe site-ul www.taraluiandrei.ro si am si castigat premiul de 5000 euro in septembrie anul in curs.
Conferinte

Conferinte

Pentru profesionistii AITA este important sa participe la conferinte de specialitate pentru a-si imbogati cunostintele, pentru a impartasi din cunostintele si experienta lor si pentru a fi parte din comunitatea de specialisti. Astfel, in anul 2011, am participat la Conferinta „Autism, Sperante si Rezultate”, unde Daniela Martinescu si Andreea Matauan au fost printre lectori. In anul 2012, am participat la Conferinta „Terapia Socio-Emotionala prin Joc a Copilului cu Tulburari de Dezvoltare”.

Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti