Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Conturile Asociatia AITA

Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla

Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

Respect si recunostinta pentru omul potrivit la locul potrivit

 

AITA

Respect si recunostinta pentru omul potrivit la locul potrivit

Alături de copiii cu autism

Terapia copiilor cu autism este principalul nostru domeniu de activitate, alaturi de cursuri, workshopuri, campaniile de informare si constientizare. Grație sponsorizărilor primite în anul 2012, am reușit să oferim copiilor și familiilor lor servicii gratuite sau cu un cost mai redus:

Proiectul ”Centrul AITA – terapia copiilor cu autism”

Am reușit să asigurăm toate condițiile pentru terapie (specialiști, materiale educaționale, rechizite, jucării, mobilier), dar și pe cele administrative ale instituției pentru a putea să ne desfășurăm activitatea în condiții optime – cu sprijinul RCI Leasing.

Centrul AITA Centrul AITA
Centrul AITA Centrul AITA

Părinții au plătit mai puțin pentru terapia copiilor din programul intensiv de dimineata din luna ianuarie până în luna iunie.

Mai mult despre Centrul AITA >>>

Proiectul ”Servicii pentru familiile care suferă de autism”

Programul RespiroAm organizat un grup de socializare gratuit în fiecare săptămână pentru copii cu autism cu vârste între 2-6 ani – cu sprijinul Raiffeisen Bank prin programul de granturi Raiffeisen Comunități.

Am organizat un grup de dezvolatre personală gratuit pentru părinții copiilor cu autism o dată pe lună, acest grup fiind în legătură cu grupul de socializare pentru copii. Părinții au la dispoziție un timp pentru ei, cât copiii sunt la grupul de socializare, timp pe care altfel nu l-ar avea din cauza problemelor ridicate de tulburarea copiilor.

Proiectul se numește "Servicii pentru familiile care suferă de autism" tocmai pentru că în familia în care există un copil cu autism întreaga familie suferă de pe urma tulburării respective. Acest proiect se desfășoară cu sprijinul Raiffeisen Bank.

Mai mult despre acest proiect >>>

Proiectul ”Siguranța copiilor cu autism”

Siguranta copiilor cu autismAm inițiat un proiect în care am ridicat problema siguranței copiilor cu autism. Proiectul denumit ”Siguranța copiilor cu autism” a fost realizat cu sprijinul OMV-Petrom prin programul Țara lui Andrei.

Am susținut 5 cursuri gratuite pentru părinți ai copiilor cu tulburări de dezvoltare în București și în țară. Părinții au primit informații pe care le-au considerat foarte utile și, mai mult decât atât, le-am oferit și 55 de kituri gratuite MySafeKid pentru acționare rapidă în caz de pierdere.

Am conceput, am editat și am distribuit materiale informaționale cu tematica siguranței copiilor cu autism. Aceste materiale au ajuns la părinții care aveau atâta nevoie de ele, estimand ca un numar de aproximativ 500 parinti s-au informat putand astfel sa-si ajute mai bine copiii.

Mai mult despre acest proiect >>>

Proiectul ”Ce știi despre autism?”

În aprilie (luna conștientizării autismului) am derulat un amplu proiect de informare și constientizare online în care am implicat o serie de persoane publice din Romania, persoane care au răspuns cu generozitate și au distribuit mesajele noastre în comunitate, mesaje care au ajuns la peste 5000 de persoane. Au fost alături de noi Ștefan Bănica, Voltaj, Oana Cuzino, Laura Cosoi, Geanina Corondan, Ioana Ginghină, etc.

Ce stii despre autism?

Mai mult despre acest proiect >>>

Parteneriatul cu Asociatia Help Malin si ATCA in organizarea Conferintei Nationale ABA, editia a doua, Bucuresti 2013

Dana Martinescu la Conferinta Nationala ABASi anul acesta am participat ca parteneri la Conferinta Nationala ABA, atat cu o echipa de voluntari la organizarea efectiva a conferintei, cat si cu prezentarea unei lucrari stiintifice a Danielei Martinescu, referitoare la rolul generalizarii in recuperarea copiilor cu autism.  La aceasta conferinta au participat ca lectori invitati din tara si din strainatate, specialisti recunoscuti si acreditati national si/sau international (sau in curs de acreditare), iar informatiile transmise au ajuns la peste 600 parinti si specialisti.

Mai multe despre Conferinta Nationala ABA >>>

Proiectul ”Suntem copii înainte de toate”

1 iunie la AITA1 iunie a venit cu cadouri și sărbatoare, iar petrecerea copiilor s-a desfașurat cu sprijinul prietenilor nostri de la Bebeart, care au oferit cadouri minunate.

Ziua copilului a venit cu cadouri din partea AITA pentru copii cu autism care nu vin la Centrul AITA.

Am organizat un concurs în mediul online unde 3 părinți sau terapeuți puteau câștiga câte un set Edurelle care conține materiale vizuale pentru învățare în cadrul terapiei. Aceste materiale sunt foarte utile, iar câștigătorii ne-au spus că se bucură și că le vor folosi imediat în lucrul cu copiii lor. Setul Edurelle este realizat de AITA cu sprijinul Paradis Media.

Concurs de 1 iunie - setul Edurelle

In anul 2012 au devenit sponsori si prieteni apropiati ai asociatiei:

Sun Plaza, Noriel, Lumea lui Bubu, Axello Communications, Bobson Inovativ, Cor.Tubi, Romtest Electronic, Industrial MD Trading, Ama Broker si Amylum Romania, fara de care activitatea noastra nu s-ar fi putut desfasura atat de eficient in beneficiul copiiilor cu autism, si carora cu caldura le multumim.

 


Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti