Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

Stiri

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28

ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, 9 martie 2017, ora 10, GRUP DESCHIS DE SUPERVIZARE IN PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA .

Supervizarea se adreseaza psihologilor care au atestat de libera practica in psihopedagogie speciala, in supervizare.


Citeste mai departe...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22

Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Tehnici de analiza comportamentala aplicata in tulburarile de spectru autist.

Cursul are durata de 4 luni si este acreditat cu 48 de credite de Colegiul Psihologilor din Romania, creditele oferindu-se doar psihologilor cu drept de libera practica.


Citeste mai departe...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22

Centru pentru terapie autism in zona de Nord a capitaleiAutismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, estimandu-se ca in anul 2014 exista 1 copil cu tulburare de spectru autist la 66 de copii. Autismul apare mai des la baieti decat la fete (proportia fiind de 4 la 1), fiind cea mai severa dintre tulburarile de dezvoltare ale copiilor.

Avand in vedere numarul mare de copii care au nevoie de programe individualizate, AITA a deschis la finalul anulului 2016 portile unui al doilea , unde 20 de copii vor beneficia de programe individualizate intensive, desfasurate zilnic de luni pana vineri (in 2 programe, jumatate dimineata si jumatate dupa-amiaza).


Citeste mai departe...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11

Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs oferit gratuit de echipa AITA. Au invatat despre autism si metodele eficiente de interventie la copiii cu aceasta tulburare.


Citeste mai departe...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06

Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) propune parintilor o serie de worksopuri  gratuite. Workshopurile vor avea desigur un caracter practic si vor aborda situatii din viata de zi cu zi a unei familii care are unul sau mai multi copii cu autism.


Citeste mai departe...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02

Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor copiilor cu autism, oferind sedinte gratuite de consultanta. Aceste sedinte gratuite vor fi oferite parintilor, la sediul AITA.

 


Citeste mai departe...
Curs: Tehnici logopedice si operantii verbali in lucrul cu copiii cu autism
2014-09-15


Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism – AITA – organizeaza un nou curs de formare profesionala axat pe stimularea limbajului la copiii cu tulburare de spectru autist (TSA). Cursul se adreseaza:

-          Logopezilor care vor sa isi dezvolte abilitatile de a lucra cu copii cu TSA.

-          Terapeutilor ABA care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de dezvoltare a limbajului la copiii cu TSA.

-        Psihologilor care sunt intr-un proces de formare continua pentru a lucra cu persoane cu TSA sau pentru a deveni logopezi.

-          Studentilor care isi doresc sa afle informatii specifice despre dezvoltarea limbajului la copiii cu TSA.

Numar de locuri: 15


Citeste mai departe...
Gianina Corondan si Cosmin Cernat servesc inghetata in scop umanitar
2014-08-27

Gianina Corondan si Cosmin Cernat servesc inghetata in scop umanitar - urmareste acest video, pus la dispozitie de Ziarul Ring.


Citeste mai departe...
De la adult la adult pentru copii – la final de proiect
2013-09-02

Vara 2013 a venit cu un proiect AITA special creat pentru persoanele care intra in contact cu copiii cu autism in fiecare zi, fie ca sunt specialisti, parinti, bunici, voluntari, comunitatea in general. Fiecare dintre noi avem nevoie de resurse pentru a continua munca cu copiii si a avea eficienta maxima in ceea ce face. Fiecare dintre noi ne dorim sa avem cele mai frumoase rezultate si cele mai bune relatii cu copiii nostri, insa uneori un suflu nou de informatii iti da energia de care ai nevoie.


Citeste mai departe...
Crosul Societatii Civile
2013-08-13

Va anuntam ca pe data de 1 septembrie aveti ocazia sa faceti o cura de sanatate alergand 7 kilometri in Parcul Herastrau in cadrul Crosul Societatii CivileCrosului Societatii Civile.


Citeste mai departe...
Curs de prim ajutor – Crucea Rosie Filiala sector 2
2013-07-19

Curs de prim-ajutor Crucea Rosie

Esti parinte sau lucrezi cu copiii?

Accidentele se intampla … fara programare. Si nu te intreaba niciodata, daca acum este un moment bun pentru a-ti juli genunchii, a te ineca cu un sambure, sau cu apa, ori a cadea de pe o scara.

Vrei sa sti cum sa ai grija de cel mic cand acesta sufera?

Crucea Rosie Filiala sector 2, organizeaza in data de 20 iulie, pentru Asociatia AITA, un curs de prim-ajutor. Da un like paginii  Crucea Rosie Filiala Sector 2 Bucuresti si primesti 50% reducere la cursul de prim ajutor organizat pentru parinti si persoane ce lucreaza cu copii.


Citeste mai departe...
Respiro inseamna energie
2013-07-05

Parinti ai copiilor cu autism mai relaxati si cu mai multe resurse de a face fata provocarilor.

Copii cu autism care fac progrese si se joaca impreuna.

Toate acestea se intampla la AITA cu sprijinul terapeutilor, voluntarilor, dar si al prietenilor nostri din Raiffeisen, prin programul de finantare Raiffeisen Comunitati.


Citeste mai departe...
Conferinta ABA pe 11 si 12 mai 2013
2013-04-25

Conferinta Nationala de Analiza Aplicata a ComportamentuluiAsociația de Terapie Comportamentală Aplicată în parteneriat cu Asociaţia Help Mălin anunță organizarea celei de-a doua ediții a “Conferinței Naționale de Analiză aplicată a comportamentului”- în perioada 11 – 12 mai 2013, la Crystal Palace Ballrooms, București.

Parteneri: Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România, Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA), Asociația New Odissey, Asociația Puzzle România.


Citeste mai departe...
Ziua Internationala de Constientizare a Autismului
2013-03-25

Stiati ca 2 aprilie este Ziua Internationala de Constientizare a Autismului?

Cu aceasta ocazie AITA demareaza o campanie de informare si constientizare, care ofera informatii despre autism si combate miturile si prejudecatile.


Citeste mai departe...
Sun Plaza vine din nou în ajutorul copiilor cu autism de la Centrul AITA
2013-01-31

Sun Plaza vine din nou în ajutorul copiilor cu autism de la Centrul AITASun Plaza Shopping Center se implică activ în viaţa comunităţii şi în anul 2013 şi continuă programul de CSR demarat anul trecut, prin care oferă sprijin persoanelor aflate în dificultate. Sensibilizat de cauza socială a autismului, Centrul Comercial şi-a îndreptat din nou atenţia către copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, aflaţi în îngrijirea Centrului Asociaţiei pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA).

Pe data de 31 ianuarie 2013, începând cu ora 12:00, Sun Plaza a organizat un eveniment caritabil dedicat copiilor de la Centrul AITA, în cadrul căruia aceştia au primit necesarul de papetărie, rechizite, birotică, materiale educaţionale şi jucării pentru încă 12 luni. De asemenea, campania de ajutorare a urmărit să tragă un nou semnal de alarmă asupra importanţei primirii şi integrării copilului cu autism în societate.


Citeste mai departe...
AITA in 2012
2012-12-14

Pe tot parcursul lui 2012, AITA a fost implicata intr-o serie de activitati si proiecte dedicate copiilor cu autism. Va prezentam o parte dintre ele si va multumim ca ati fost alaturi de noi si ne-ati sustinut!


Citeste mai departe...
Folk in dar - concert folk pentru copiii cu autism
2012-12-12

 

Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) vă invită în data de 20 decembrie 2012, ora 20:00 la un concert caritabil de muzică folk. Concertul va avea loc în clubul Razna din Strada Lipscani nr. 63-65, Curtea " Hanul cu tei ". 

Artiștii cu suflet mare care vor fi alături de echipa AITA si vor intreține atmosfera sunt: Maria Gheorghiu , Ovidiu Mihăilescu și Trupa Joi , Marius Dascău , Ana Maria Dumitru , Cristi Dumitrașcu , Marius Matache plus câțiva invitați surpriză.

 


Citeste mai departe...
Curs de logopedie la AITA
2012-11-16

ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM
organizeaza cursul cu tema:
METODE SPECIFICE IN CORECTAREA SI STIMULAREA LIMBAJULUI LA PRESCOLARI

Traineri:

- Logoped  Ana Burla-Turcanu – specializare in dezvoltarea, stimularea si corectarea limbajului verbal si non-verbal, si terapia si recuperarea copiilor cu autism
- Psih. Daniela Martinescu, consultant ABA, specializare in terapia si recuperarea copiilor cu autism.

Data: Modul I 17-18 noiembrie 2012  la sediul AITA in str. Drumea Radulescu nr. 9, sector 4, Bucuresti (zona Tineretului).

Durata: 56 de ore de curs distribuite astfel: 12 ore fiecare modul (sambata si duminica intre orele 10.00 – 16.00) +  8 ore practica asistata. Orele de practica se vor desfasura intre module, la Centrul AITA in doua sedinte a cate 3 ore. Aceste ore se vor efectua in cursul saptamanii, de luni pana vineri intre orele 09.00 – 18.00.


Citeste mai departe...
Cursuri de chitara pentru copii cu autism la AITA
2012-10-01

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) invita copiii cu sau fara tulburare de spectru autist sa participe la cursuri de chitara, cursuri care se vor desfasura la sediul AITA, Str. Drumea Radulescu, nr. 9, sector 4, in zona Tineretului.

Incepand cu 1 octombrie 2012 cursurile vor avea loc dupa-amiaza intre 14:00-18:00. Fiecare lectie va avea o durata de 50 de minute, iar frecventa este 1-2 lectii pe saptamana. Fiecare curs este individual: copilul si profesorul.


Citeste mai departe...

Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti