Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Conturile Asociatia AITA

Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla

Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

Tara lui Andrei

AITA si Tara lui Andrei

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism a fost infiintata la sfarsitul anului 2008 iar din septembrie 2009 functioneaza ca Centru de terapie si recuperare intr-o cladire adecvata nevoilor copiilor diagnosticati cu autism. Eforturile amenajarii si dotarii Centrului sunt neintrerupte pentru ca programele intensive de terapie necesita permanent jocuri, jucarii, imagini, carti, rechizite noi. Din acest motiv dar si din dorinta de a avea cele mai bune conditii pentru desfasurarea procesului terapeutic am depus proiectul „Materiale educationale pentru copiii cu autism” pe site-ul www.taraluiandrei.ro si am si castigat premiul de 5000 euro in septembrie 2010.

Obiectivul principal al Centrului este dezvoltarea si desfasurarea de programe complexe de terapie individuala si de grup pentru copiii diagnosticati cu autism.

Autismul este cea mai grava dintre tulburarile de dezvoltare ale copilariei, avand o varietate de manifestari in 3 mari segmente: comunicare, socializare si in sfera comportamentului (in sensul unor manifestari repetitive, stereotipe). Desi este o tulburare care se mentine toata viata si care poate duce la diferite niveluri de izolare (personala, sociala ori profesionala), tratamentul inceput inaintea varstei de 3 ani poate imbunatati semnificativ viata persoanelor cu autism.

Tratamentul intensiv presupune intre 20 si 40 de ore de terapie / saptamana (terapie comportamentala aplicata - ABA, logopedie, socializare, kinetoterapie), cu materiale educationale speciale, numeroase si costisitoare. In cadrul centrului nostru copiii lucreaza individual si in grup, fiecare avand echipa sa de terapeuti, materiale specifice, sala proprie de terapie.

In urma participarii la concursul desfasurat pe pe site-ul www.taraluiandrei.ro din luna septembrie 2010, proiectul „Materiale educationale pentru copii cu autism” a fost desemnat castigator, obtinand astfel de la OMV PETROM o finantare in valoare de 5000 euro. Castigarea acestui proiect a insemnat enorm de mult pentru noi, pentru ca ne-a dat sansa sa achizitionam o serie de materiale specifice stimularii limbajului si comunicarii (PECS) dar si oportunitatea de a ne putea crea noi materiale achizitionand acum un laptop si un aparat foto. In aceste conditii terapia copiilor poate fi facuta la un nivel profesional inalt, performant. De-asemenea materialele educationale specifice kinetoterapiei  sunt foarte scumpe oriunde in lume, iar oportunitatea achizitionarii lor a dus la un pas inainte in efortul nostru de a desfasura terapia cu rezultatele cele mai bune pentru a dezvolta la maxim potentialul copiilor.

Proiectul nostru s-a axat pe dotarea si amenajarea Centrului, activitatile desfasurate de echipa manageriala, terapeuti si voluntari, fiind urmatoarele:

  • comandarea materialelor PECS, 
  • materialelor pentru kinetoterapie,
  • achizitionarea jucariilor, jocurilor, cartilor,
  • achizitionarea laptopului, aparatului foto,
  • montarea aparatelor in salile de terapie (oglinzi logopedice, trambulina, aparatate de kinetoterapie),
  • realizarea materialelor proprii de terapie cu noile aparate (imagini printate si laminate),
  • implementarea noilor tehnici de terapie cu ajutorului noilor instrumente achizitionate.

Numarul de beneficiari directi ai proiectului sunt cei 12 copii cu diagnostic de autism, care frecventeaza dimineata si dupa-amiaza Centrul, la care se adauga cei 6 care au programe la domiciliu.

Rezultatele proiectului nostru au inceput sa apara din prima zi in care am inceput sa folosim noile materiale, in sensul ca motivatia copiilor pentru activitatile terapeutice a crescut, iar noile instrumente folosite in comunicare au dus la scaderea nivelului de frustrare si la cresterea abilitatilor sociale ale copiilor. Scopul terapiilor specifice care se recomanda copiilor cu autism este acela de a-i ajuta pe copii sa devina independenti si de a se putea descurca intr-un grup de aceeasi varsta cu ei, iar noile jucarii si materiale fac aceasta tranzitie catre modelul tipic de viata mult mai usoara.


Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti