Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Conturile Asociatia AITA

Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla

Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

Testimoniale

 

Este un curs deosebit prin faptul ca exista relationare cu sala, atmosfera e una de cunoastere.

Cred ca in comportamentul copilului nu trebuie intervenit doar cand apare o problema, ci trebuie relationat cu copilul si atunci sau mai ales atunci cand copilul desfasoara o activitate independenta.

Informatiile primite au fost foarte utile, cursul are valoare practica, reala, pentru ca au fost prezentate situatii concrete.

Organizarea a fost buna, situatii spontane au fost bine rezolvate.

Cursul mi-a reamintit unele lucruri pe care le stiam, multe pe care le treceam cu vederea si mi-a reamintit ca oricand poti s-o iei de la capat sau de unde esti la momentul respectiv, si ca nu e bine sa renunti.

Crina Livada 

 

Copiii cu autism pot achizitiona foarte multe lucruri daca fac terapia de la o varsta frageda (2 ani) , cu cat mai devreme cu atat mai bine pentru ei si pentru parinti.

Cursul a fost eficient atat pentru parinti cat si pentru psihologi, am acumulat foarte multe informatii.

Au fost foarte multe informatii primite care ne vor ajuta pe viitor sa le aplicam la copiii nostri, au fost informatii concrete si exercitiile facute la cursuri au fost foarte utile pentru ca ne-am dat seama cum se lucreaza mai bine cu copiii.

Interactiunea cu sala si cu grupul a fost una relaxanta si frumoasa.

                                                Marinela Panciu 

 

Este un curs bine structurat cu foarte multe informatii. Au fost de mare ajutor si jurnalele parintilor si dosarele terapeutilor (efectiv am vazut cum se lucreaza) si filmuletele de psihoterapie.

Cred ca e important ca recompensa sa fie potrivita pentru fiecare copil in parte.

Informatiile au fost noi si utile, la fel si exemplele practice.Grupul a fost bine coordonat si interactiunea a fost buna.

                                                Nastasa Alina Mihaela 

 

Conform asteptarilor, cursul a fost foarte interesant, cu multe informatii folositoare si foarte bine structurat.

Exercitiile practice au fost interesante, coordonarea grupului foarte buna si interactiunea cu sala excelenta.

                                                Florin Nastasa 

In urma acestui curs am invatat si mi s-au clarificat foarte multe lucruri, am inteles ca daca vrei sa schimbi ceva la copilul cu care lucrezi si daca transformi acel lucru intr-un obiectiv, cu siguranta vei reusi.

Informatiile primite au fost clare si concise, se pot aplica foarte usor, interactiunea a fost foarte buna, trainerul foarte bine pregatit , informat si dispus sa raspunda la orice intrebare si sa gaseasca solutii.

Am invatat si psihologie, nu doar ABA.

                                                Adela Vaduva

 

Cursul a fost diferit de asteptarile mele, mi-a placut si as mai participa. Am invatat multe lucruri pe care sa le aplic la copilul meu tipic si am invatat ca pentru a obtine un comportament dorit e nevoie totdeauna de o puternica recompensare.

Pregatirea trainerului este excelenta, exercitiile practice foarte educative si coordonarea grupului foarte buna.

                                                Verman Elena

 

La acest curs s-au discutat foarte multe aspecte practice, multe idei pentru rezolvarea problemelor de comportament , am obtinut idei posibile de rezolvare a unor situatii ce impiedica copilul sa se integreze in colectivitate.Au fost foarte multe informatii utile cu aplicabilitate in situatii variate si care te ajuta sa vezi lucrurile din perspective tuturor celor implicati in terapia unui copil autist.

Lovin Elena Carmen

 

Acest curs a fost foarte bun. Am invatat foarte multe lucruri despre care inainte nu stiam mai nimic. Acum am mai multe cunostinte legate de autism si de ABA, am invatat sa aplic cunostintele cu copiii mei, dar si cu alte persoane si ca orice invat are si dezvat.

Au fost multe informatii, toate folositoare, iar exercitiile practice au fost foarte simpatice si ne-au ajutat sa vedem lucruri pe care altfel nu stiu daca le-am fi constientizat.

                                                Sorina Chicus

 

A fost extraordinar, am invatat multe si sunt mai sigura pe ceea ce stiu, am invatat lucruri noi din conversatiile cu parintii din grup, am gasit solutii utile pentru situatii noi.

Toate informatiile au fost interesante, utile atat pentru parinti cat si pentru terapeuti, iar exercitiile practice au fost amuzante si utile.

                                                Lungu MarietA 

 

A fost un  curs foarte instructiv, in care mi-am clarificat multe aspecte teoretice pe care le-am citit din diferita surse.Informatiile primite sunt centralizate din punct de vedere teoretic si sustinute practic si sunt aplicabile in activitatea pe care o desfasor.

Pregatirea trainerului este de un nivel inalt datorita practicii acestuia.

                                                Emilia Ionescu

 

Ce este cel mai important pentru mine este faptul ca ni s-a aratat cum sa lucram pe limbaj si comunicare ,cum sa abordam copilul sa il facem sa colaboreze. Am invatat foarte multe lucruri interesante, iar informatiile primite o sa-mi foloseasca foarte mult mie si colegilor cu care lucrez.

Hughineata Daniela

Este intr-adevar un curs net superior din punct de vedere calitativ comparativ cu alte cursuri de formare sau conferinte pe aceeasi tema. Sunt extrem de multumita de informatiile dobandite prin intermediul acestui curs, deoarece am aflat doar lucruri noi si nu aceleasi generalitati privind autismul sau tehnicile de terapie.

Raspunsurile la intrebari au fost complete si lamuritoare in totalitate. Exemplele  si filmuletele demonstrative au fost in primul rand extrem de utile, iar in al doilea rand si-au indeplinit rolul, adica au reusit sa clarifice si sa fixeze partea teoretica.

                                                                                                   Varlan Vasilica Loredana

Curs de mare calitate,raport foarte bun de teorie/practica, organizat bine, continut informational dens, bine structurat, cu mare aplicabilitate si raspunsuri la intrebari prompte, atente, la obiect. Au fost multe exemple practice, clare, adecvate continutului informational.

                                                                                                                          Loredana Banica

Calitatea cursului excelenta,este primul curs la care particip in Romania pe logopedie(am participat in occident la multe cursuri inclusiv la nivel academic) si cursul sustinut de dumneavoastra e la nivel occidental. Continutul informational a fost structurat, foarte bine organizat si fundamentat. Toate intrebarile au fost detaliate si s-a raspuns la ele cu multa seriozitate profesionala. Exemplele practice au fost foarte bune si relevante.

                                                                                                                                Irina Anghel

Apreciez cursul ca fiind profesionist,dinamic si interactiv. Continutul informational este organizat si usor de invatat. Cantitatea de informatii este considerabila si nu doar cantitativ ci si calitativ dar usor de retinut datorita bunei structurari a informatiilor.

                                                                                                                                Anca Stefan

Acest curs este senZational, am aflat foarte multe lucruri,continutul este foarte bogat si usor de inteles. Exemplele au fost  foarte elocvente si raspunsurile la intrebari clarificatoare si exemplificative.

 

                                                                                                                                   Savu Corina

Alte cursuri și materiale oferite de AITA:

Orar pentru cât #stamincasa - de printat

Orar pentru cât #stamincasa - de printat

Stăm în casă, pentru că asta este atitudinea responsabilă în această perioadă. Dar nu stăm degeaba și nu lăsăm timpul să treacă nefolosit. Așadar, #stamincasa și ne adaptăm programul. Nu neglijăm școala, munca, mișcarea, timpul petrecut împreună și nici timpul individual - dimpotrivă!

Săptămâna altfel în terapie!

Probabil că te-ai întrebat adesea dacă este bine ce faci, dacă este suficient, dacă este ce trebuie. Despre ce va fi vorba în această săptămâna altfel? Doar despre tine, copilul tău și despre terapie. Copilul va petrece la noi minim 3 ore pe zi-maxim 6, de luni până vineri.
Cursuri gratuite pentru parinti

Cursuri gratuite pentru parinti

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) propune parintilor o serie de worksopuri gratuite. Reveniti in aceasta pagina pentru informatii la zi sau contactati-ne!
Cursuri pentru specialisti

Cursuri pentru specialisti

Cursurile AITA se adreseaza celor care intra in contact cu copii copiii cu autism, fie ca sunt studenti sau absolventi ai facultatilor de psihologie, logopezi, terapueti, educatori, medici.
Cursuri de logopedie la AITA

Cursuri de logopedie

AITA ofera cursuri specialistilor care doresc sa dobandeasca sau sa-si completeze cunostintele legate de terapia tulburarilor de limbaj.
Testimoniale

Testimoniale

In aceasta sectiune veti afla parerea participantilor despre cursurile desfasurate de AITA

Setul Edurelle

Materialele Edurelle au fost concepute special pentru a stimula copiii cu cerințe educative speciale.

Conține 15 seturi de imagini, în total 456 imagini, printate pe carton, 10x10cm.
Cursuri care au avut loc la AITA

Arhiva cursuri

Gasiti aici arhiva cursurilor care au avut loc la Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism de-a lungul timpului. Pentru evenimentele curente, va rugam sa consultati CALENDARUL de pe site.

Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti