Contact: 0753 055 852021 335 1536 • contact@autism-aita.ro
Aici ajutam copiii sa fie din ce in ce mai putin autisti, mai fericiti si mai independenti. AITA se adreseaza copiilor intre 2 si 6 ani.
Abonare newsletter

Zece semne de alarma autism

1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.

Applied Behavior Analysis (ABA)

ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.

Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.

Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.

Ajuta-ne online: preia unul din bannerele AITA pe site-ul sau pe blogul tau!

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism - AITA

autism-campania-2

CAMPANIA 2%

Descarca formularul 230 pentru a dona 2% din impozitul pe venit!

Directioneaza 2% catre AITA! Ajuta un copil sa paseasca dincolo de autism! Descarca formularul dand click pe imaginea alaturata >>>

Spot radio – directioneaza 2% catre AITA

Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit.

Doar tu poti decide care este destinatia celor 2% din impozitul tau pe profit. Nu te costa nimic sa directionezi 2% catre AITA, trebuie doar sa completezi un formular. Iar schimbarile care survin in viata copiilor cu autism in urma directionarii acestor 2% din impozit catre AITA sunt nepretuite pentru acesti copii si pentru familiile lor!

De ce sa alegi AITA?

Un copil cu autism poate fi fericit!Din decembrie 2009 cand a fost infiintata, gratie formularelor de 2% si altor donatii, cat si contributiei parintilor, AITA a reusit sa infiinteze un centru unde sa ofere servicii de terapeutice (terapie comportamentala aplicata, PECS, kinetoterapie, logopedie, artterapie) desfasurate de specialisti acreditati unui numar de aproximativ 50 de copii cu varste cuprinse intre 2-6 ani. Punem accentul pe interventia timpurie deoarece in felul acesta copiii au cele mai mari sanse de a lasa in urma mare parte din manifestarile autiste si de a pasi spre normalitate. Copiii care vin la Centrul AITA (dotat si utilat conform nevoilor de invatare ale copiilor) invata sa comunice, sa vorbeasca, isi dezvolta abilitatile de socializare, invata sa se joace, invata care sunt parintii lor si cum sa isi arate dragostea pentru ei, invata lucruri despre mediul inconjurator si, foarte important, invata sa fie independenti (sa manance singuri, sa se imbrace si sa se dezbrace, sa foloseasca toaleta).

Puteti descarca formularul 230 aici

 

Proiectele AITA in 2014

In 2014, cu ajutorul sponsorizarilor primite, de la companii sau de la persoane cu ajutorul a 2%, am reusit sa mentinem costurile reduse pentru terapia de inalta calitate pe care o oferim, am organizat cursuri pentru parinti si specialisti, am imbunatatit serviciile de evaluare a copiilor si am informat in permanenta comunitatea cu privire la autism.
Rezultate
-              Suntem dintre centrele cu cei mai multi copii recuperati raportat la numarul celor care au primit terapie intensiva si timpurie.
Literatura de specialitate semnaleaza ca un procent de 47% dintre copiii care sunt introdusi intr-un sistem de terapie profesionist si eficient, recupereaza dificultatile cu care se confrunta si ajung sa fie independenti. Suntem fericiti sa afirmam ca acest procent este valabil si in AITA, de unde in fiecare an copiii “recuperati” pleaca la gradinita si la scoala, si in viata.
Ceilalti 53% dintre copii inregistreaza progrese semnificative, mai mari sau mai mici, in functie de gravitatea diagnosticului, intensitatea autostimularilor, numarul de ore lucrate la Centru si acasa si varsta la care au intrat in program. Acesti copii pot invata sa isi comunice nevoile, invata deprinderi de autoservire si invata anumite cunostinte.
-              Suntem printre centrele cu specialistii cel mai bine pregatiti, cu specialisti cu studii de specializare in analiza comportamentala aplicata (ABA), logopedie si PECS – sistemul de comunicare cu ajutorul imaginilor.
-              300 de parinti ai copiilor cu autism din Galati, Craiova, Sibiu, Ploiesti, Valcea si Brasov au fost informati prin cursuri gratuite despre modalitati de a-si ajuta copiii.
-              Ne-am multat intr-un sediu mai mare si mai adecvat nevoilor copiilor si ale Asociatiei si reusim sa ajutam in modul cel mai eficient posibil fiecare copil si familie care ne trece pragul.
-              Am realizat o ampla campanie de informare video pentru parinti si specialisti, publicand online si in anul 2014 un numar de 4 materiale educationale:
Autism – intervenția timpurie - prima parte si a doua – psih Andreea Matauan
Ce este ABA ? - prima parte si a doua – psih Daniela (Martinescu) Gavankar
-              Am achizitionat un nou test de evaluare ASRS pentru a realiza evaluari mai complexe. ASRS este Autism Spectrum Rating Scales TM si ofera un ghid in stabilirea unui diagnostic, in deciziile care trebuie luate pentru planificarea tratamentului, in monitorizarea raspunsului la intervenţie si in evaluarea programului in care a fost inclusa persoana cu TSA.

 

Proiecte AITA in 2012

Cu ocazia zilei internationale a constientizarii autismului – 2 aprilie, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA), a desfasoarat campania “Am autism! Autismul la gradinita” care a inclus pe tot parcursul lunii martie o serie de 5 cursuri de informare adresate educatorilor din gradinitele din Bucuresti si din tara.

Cursurile au fost gratuite si organizate in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si vor fi gazduite de 5 gradinite partenere, evenimentul fiind sponsorizat si sustinut de ParadisMedia, Revista Pipo si Lumea lui Bubu.

200 de educatori au luat parte la cursurile gratuite “Am autism! Autismul la gradinita”, in 5 sesiuni de training in Bucuresti a cate 3 ore fiecare pentru grupe diferite de participanti (3 martie- Gradinita Kids Club, 10 Martie – Gradinita Romano-Finlandeza, 17 Martie – Gradinita Conil, 24 Martie – Gradinita Pisicile Aristocrate, 31 Martie -Gradinita nr. 191).

Campania si-a propune sa informeze si sa ajute educatorii in doua directii: in primul rand sa cunoasca mai multe despre realitatea autismului si in al doilea rand sa ii ajute cu informatii concrete pentru a reusi sa integreze cu success un copil cu autism in clasele lor.

Rolul educatorilor ramane la fel de important si in cazul copiilor care urmeaza deja terapia comportamentala, deoarece ei pot ajuta la buna lor integrare. Pentru a ajuta la evolutia copiilor cu autism este esential ca educatoarea sa inteleaga cum se va comporta cu un copil cu autism, ce reguli vor aplica in cazul lui si cum il pot ajuta efectiv sa progreseze.

Proiecte AITA in 2011

Conferinta Nationala Terapii si interventii in autism organizata impreuna cu ANCAAR si Houston NPA.

Campania de constientizare Parerea ta conteaza – numeroase persoane publice (printre care Ana Maria Branza, Otilia Badescu, Coca Bloos, Gianina Corondan, Valeria Racila von Groningen) au vizitat Centrul AITA, au interactionat cu copiii, au putut observa schimbarile pozitive care intervin in urma terapiei si au contribuit la cresterea constientizarii cu privire la autism.

Campania de voluntariat si strangere de fonduri Spiridusii lui Mos Craciun – aproximativ 40 de voluntari voiosi, au avut marinimia de a-si oferi timpul si talentul pentru crearea de felicitari de Craciun, care au reprezentat sursa de donatii pentru copiii cu autism de la centru.

Alte proiecte AITA in desfasurare

Programe de terapie intensive si individualizate oferite copiilor cu autism la Centrul AITA de catre specialisti cu experienta in lucrul cu copiii cu autism, programe pentru care parintii platesc o parte iar Asociatia AITA suporta o parte din costuri.

Curs de logopedie Metode specifice in corectarea si stimularea limbajului la prescolari – psihologi, logopezi, psihopedagogi beneficiaza de informatii cu privire la interventia logopedica, acest curs este sustinut de Ene Cornelia, presedintele Asociatiei Logopezilor din Romania.

Va multumim!

AITA in media

Gasiti aici o lista de articole care au aparut in media despre AITA, proiectele si activitatile noastre.

Proiecte AITA

Citeste mai mult despre proiectele desfasurate de AITA in beneficiul copiilor cu autism si TSA si al familiilor acestora.

Știri și noutăți de la AITA

Supervizare in psihopedagogia speciala
2017-02-28
ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM (AITA) organizeaza vineri, ...
Curs de ABA pentru specialisti, la AITA
2017-02-22
Asociatia pentru Intervente Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul: Teh...
Un nou Centru al Asociatiei AITA si-a deschis portile pentru copiii cu autism
2017-02-22
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, e...
Curs gratuit despre autism pentru educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George
2016-05-11
Educatorii de la gradinitele Ciupercuta si King George au beneficiat de un curs...
Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-06
Incepand cu luna aprilie Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AI...
Centrul National de Consultanta pentru parintii copiilor cu autism
2015-04-02
Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor cop...

Citește aici toate știrile AITA »

Vezi aici toate evenimentele AITA »

Cum gestionez comportamentele nedorite – Online Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) organizeaza cursul ONLINE Cum gestionez comportamentele nedorite ale copiilor cu autism Curs...
Curs gratuit pentru parinti – ONline ONLINE Curs gratuit pentru parintii copiilor cu cerinte educationale speciale! Psih. Daniela Gavankar va invita la un curs online, miercuri dimineata,...
Greseli frecvente in abordarea limbajului – ONLINE Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) va propune un curs ONLINE Greseli frecvente in abordarea limbajului la copilul cu autism Cur...
Dacris - articole de birou si papetarie Royal Computers Paradis Media RCI Leasing
Light Smart
Tara lui Andrei IMD Print Promotion - productie publicitara Imprimeria Arta Grafica  Augsburg
  Bobson Inovative Fan Courier MMK Print Raiffeisen Comunitati Romatsa Bebeart.ro CONPET
HeadPrint

Ideeastil - producator de jaluzele verticale

Politica de confidentialitate si cookies

Copyright © 2012 autism-aita.ro
Tema grafica realizata de grafica, marketing online, audit, SEO, campanii Bucuresti | Site realizat de web design Bucuresti